Image Alt

“Dream Team” series

 Drim tim (2021) on IMDb

Director: Dejan Zecevic
Screenwriter: Milos Radovic
Producer: Lazar Ristovski
Director of Photography: Maja Radosevic
Set designer: Nenad Paranosic
Costume designer: Zora Mojsilovic
Composer: Janja Loncar
Mask Designer: Katarina Milojevic

Casts: Lazar Ristovski, Tatjana Sojic, Momo Picuric, Milutin Mima Karadzic, Danica Ristovski, Voja Brajovic, Teodora Ristovski, Radovan Vujovic, Jelisaveta Orasanin, Milica Tomasevic, Milan Kolak, Aleksandar Filimonovic, Veljko Erakovic, Jovan Ristovski, Aca Markovic, Goran Ivanovic, Vukasin Jovanovic, Danijel Stankovic, Danilo Mihajlovic, Petar Arsic, Vanja Ejdus, Jovica Ristovski, Bojana Stojkovic, Nenad Okanovic, Slavisa Curovic, Veljko Stevanovic, Radoje Cupic, Helena Bucalo, Aleksandar Djurica, Mira Djurdjevic, Milos Trojpec, Gorica Regodic, Marko Gvero, Milena Djordjevic, Nenad Cirkovic, Bojan Dimitrijevic, Jovo Maksic, Ivan Isailovic, Bora Nenic, Mihailo Laptosevic, Draga Zivanovic, Nikola Milosevic, Stefan Jevtovic, Mladen Sovilj, Luka Piljagic, Stefan Orovec, Dobrila Cirkovic, Svetozar Cvetkovic, Dusko Radovic, Olivera Viktorovic, Dragana Sudzuk, Radovan Miljanic, Luka Pavlovic, Nebojsa Vranic, Petar Mihailovic, Milan Prljeta, Djordje Kreca

Synopsis

DREAM TEAM is a 14 episode humorous TV Series intended for broadcasting on Sunday evenings. It’s partly created based on the unverified biography of Maradona from Zvezdara, the famous Inge, the TV Series Dream team, is the story of not that successful football player Ilija Ika Srdić and his team made of his 11 sons.
Each episode will tell one funny story from the life of this numerous football family, this unusual football team. At the very beginning of the TV Series ’’ BULBUDERAC ’’ (the name of this fraternal team) performs in the zone competition but with great ambition to enter one day to the Second League then the First League and even to the Champions League.
Truly unhappy for never being a good football player, Ika teaches his sons with great zeal to become top football players. And in the end, our TV Series will fulfill his wish!
Each episode is a story for itself and a central thread that connects all the episodes is the progress of Ika’s family club on the football map of Serbia and the region.
’’BULBUDERAC ’’ is located in Zvezdara forest, there is a small field, a house where everyone lives together, about twenty of them, ramshackle, dilapidated tavern, a barbecue. The club is mostly supported by this tavern, Ika is a better barbecue chef than he is a coach. The field is meticulously arranged, Ika takes exceptional care of the grass, the playground looks more like a tennis court than a football field.
This isolated place in the forest is also the main place of all the stories in the TV Series. Most of them take place on the field, in the tavern, in the locker room, in the small house. Each episode has its main characters (Ika, his 11 sons, mother Ciga, a 100-year-old Granpa Drakče) but many interesting guest characters will also appear in each episode.
The task of this TV Series is to be easy, funny, quick, to tell in a witty manner a romantic story about hope, desire, ideals of ordinary, simple people.
Dream Team is a modern TV Series. No matter how much they hate each other and often quarrel, members of Ika’s family are bound by strong ties of love. The pillar of discord but also the pillar of love and calmness is the main character Ika Srdić.

Director

Dejan Zecevic
/director/

Dejan Zecevic is a Serbian film and television director. He was born on February 1, 1972. He graduated from the Faculty of Dramatic Arts in 1997, Department of Film and TV Directing.

So far, as a director, he has signed four feature films (of which he wrote a screenplay for two and a co-writer for one). His films have won over 30 awards at domestic film festivals. March Short Film Festival Award; Aleksandar Sasa Petrovic for the best film at the Author’s Film Festival; Golden Mimosa for the best director at the festival in Herceg Novi;

Golden Arena for Best Film and Golden Arena for Best Director in Novi Sad; FIPRESSCI Award for Director of the Year. He also participated in foreign festivals with his films (Brussels, Luxembourg, Sitges, Athens, Jerusalem, Alexandria, Toulouse, Kyiv, Pucon …).

He teaches film directing at the private film school Dunav film. He has been working a lot on commercials and television shows lately.

Press

“Publika će u “Drim Timu” prepoznati sebe”, kaže Dejan Zečević reditelj nove serije

 

U ponedeljak pada prva klapa nove humorističke serije “Drim tim” (“Tim snova”), scenariste Miloša Radovića, a u režiji Dejana Zečevića.
Priča je inspirisana istinitim događajem, a prati lik fudbalskog fanatika i oca jedanaest sinova, Ilije – Ike Srdića, koga tumači Lazar Ristovski. Igrana serija od dvanaest epizoda (koproducent i izvršni producent Zillion film), biće snimana deset nedelja na stadionu “Trudbenik”, u Zvezdarskoj šumi. Premijerno emitovanje biće na kanalu “Superstar TV”, na proleće sledeće godine.

Likove ove neobične priče, pored Lazara Ristovskog, tumačiće i Tanja Šojić, Jelisaveta Orašanin, Danica Ristovski, Voja Brajović, Svetozar Cvetković, Radovan Vujović, Marko Gvero, Vanja Ejdus, Teodora Ristovski, Moma Pićurić, Milan Kolak, Milica Tomašević, Aleksandar Filimonović…

”More”

– Prvi put sarađujem na istom projektu sa Milošem Radovićem i Lazarom Ristovskim. Inače, Miloš je bio asistent profesoru Zdravku Velimiroviću na mojoj drugoj godini fakulteta, a sa Lazom sam radio na projektu “Mala noćna muzika”. On je bio producent, a ja sam režirao ovaj film. Obojicu dobro poznajem i na neki način smo i ranije sarađivali. Sa Lazom nisam bio u prilici da radim na relaciji reditelj-glumac i veliko mi je zadovoljstvo što mi se ukazala prilika jer je on veliki umetnik. Mislim da će naša saradnja biti fenomenalna. A što se tiče Miloševog scenarija, čim sam ga pročitao – odmah mi se dopao. Drago mi je što su Laza i Miloš došli na ideju da baš mene angažuju za ovaj projekat – otkriva za “Blic” reditelj Dejan Zečević.
Na pitanje da li će primati sugestije od Ristovskog, koji je već kao reditelj potpisao nekoliko značajnih projekata, Zečević odgovara:
– Cela suština u odnosu glumca i reditelja je u razmenjivanju mišljenja, tako da u tom smislu ja spadam u one reditelje koji misle da je kast oko 90 odsto obavljenog posla. Kada imate glumca koji će interpretirati određenu ulogu, onda morate biti spremni na sve, a poenta je u tome da glumac udahne život u lik koji tumači a da ga vi, kao reditelj, usmeravate i čuvate na neki način. Posao reditelja nije da, kao u animiranom filmu, izanimira svaki pokret, rečenicu i postupak glumca, već da mu pomogne da pronađe lik i da prosto brine o celini i o nekim osnovnim pravcima. Spadam u grupu reditelja koji vole glumce i svesni su koliko je suštinski glumac važan za lik koji tumači. Reditelj je neko ko jednostavno treba glumca da usmerava. Ja im nudim pozitivnu energiju i sigurnost, ali isto tako im dajem svu moguću slobodu da istražuju i ispituju da bismo zajednički došli do rešenje, a da pri tome ne ispadnu iz koloseka.

Zečević ističe da akcenat u humorističkoj seriji “Drim tim” nije stavljen na sport, tačnije fudbal, već da je to više porodična priča.

– Ovo je priča o ljudima i njihovom snalaženju u nekim teškim životnim okolnostima, ali ispričana na jedan vedriji način. Priča je optimistična, ali u isto vreme zabavna i puna ovdašnjeg mentaliteta. Mislim da će publika prepoznati sebe i svoju okolinu – kaže Zečević.

Reditelj otkriva da će na sportskom terenu imati fudbalske konsultante i da će neki biti poznati fudbaleri i treneri ali da je još rano da otkriva o kome je reč.

– Mislim da će ovaj aspekt u seriji biti vrlo uverljiv. Radi se o fudbalskom timu koji je igrao u trećoj ligi, a ne o vrhunskim profesionalcima. Oni kroz priču postaju sve bolji i uspevaju u fudbalu. Jedan od akcenata je stavljen na grupu simpatičnih i pozitivnih luzera koji se igrom slučaja kreću kroz fudbalski svet i na zanimljive načine uspevaju da se probiju. Tu će biti razna prepoznavanja naravi, karaktera i situacija.

Zečević naglašava da je veliki broj mladih glumaca deo projekta i da njemu kao reditelju veoma znači kada pred sobom ima glumce sa kojima prvi put radi.

– Izuzetno mi je stalo da radim sa mladim ljudima koje nisam gledao sto puta u filmovima i u serijama. I ranije sam imao dosta iskustva sa time i mislim da se u tom aspektu dosta dobro snalazim, tako da će i ova grupa mladih glumaca sigurno ostaviti upečatljive utiske kod gledalaca. Sa svojom ekipom volim da napravim kombinaciju vrednog rada i dobrog raspoloženja. Od onih sam koji se raduje kada idu na posao. Već vidim da će zabava da bude na visokom nivou, ali to ne znači da nećemo da brinemo o kvalitetu serije – ističe reditelj, koji se u poslednje vreme više okrenuo snimanju serija nego igranih filmova.

– Veća je potražnja za serijama, ne samo kod nas nego i u celom svetu. Kod nas je sadržaj serija postao sve interesantniji publici, a samim tim i serije postaju sve kvalitetnije. Takođe mislim i da stvar nije bitno drugačija. Ja ne odustajem od filmova, ali za film treba mnogo više vremena. U planu imam neke filmske projekte, ali sve je to za sada na nivou razmišljanja – otkriva Dejan Zečević.

Zvezdarski Maradona

Lazar Ristovski tumači glavnog junaka izuzetne energije koji formira fudbalski tim i potpuno neočekivano, na opšte iznenađenje svih, stiže do finala Kupa Srbije.

– Serija je nastala na osnovu nepotvrđene biografije zvezdarskog Maradone, čuvenog Ingeta. Nesrećan zbog neuspešne fudbalske karijere, naš Ika s velikim žarom uči svoje sinove da postanu vrhunski fudbaleri. Pored napretka tima Bulbulderac, ispod fudbalskih motiva krije se i romantična saga o nadama, željama i idealima običnih, jednostavnih ljudi – zaključuje poznati glumac.

”Close”

Dafina Dostanić
Izvor: 
Blic

Počinje snimanje humorističke serije “Dream team”

 

BEOGRAD – Snimanje nove humorističke serije “Dream team”, priče inspirisane istinitim događajem, koja prati lik fudbalskog fanatika i oca jedanaest sinova – Ilije Ike Srdića, počinje u ponedeljak, a autorski tim na čelu sa glumcem i producentom Lazarom Ristovskim najavio je “pitku romantičnu komediju koja će osvežiti televizijsku ponudu”.
Ristovski koji tumači glavnog lika izuzetnog optimizma i energije koji formira fudbalski tim i potpuno neočekivano, na opšte iznenađenje svih stiže do finala Kupa Srbije, kaže da je vrednost ove priče u malim ljudima kojima se, ako iskreno veruju i daju sve od sebe, snovi ostvaruju.

“Serija je nastala na osnovu nepotvrđene biografije zvezdarskog Maradone, čuvenog Ingeta. Nesrećan zbog neuspešne fudbalske karijere, naš lka s velikim žarom uči svoje sinove da postanu vrhunski fudbaleri. Pored napretka tima “Bulbuderac”, ispod fudbalskih motiva krije se i romantična saga o nadama, željama i idealima običnih, jednostavnih ljudi”, objasnio je glumac i producent.

”More”

U planu je da se snimi 12 epizoda u produkciji Telekoma Srbija i Zillion filma, a u režiji Dejana Zečevića, po scenariju koji potpisuje Miloš Radović.

Reditelj je istakao da je nakon prve pročitane stranice scenarija video potencijal ove serije koja će, prema njegovom mišljenju, biti vrlo zanimljiva za publiku.

“Pored toga što je ovo pre svega komedija, to je i prava ljudska priča, puna emocija nalik italijanskom neorealizmu, te zaista mislim da će se gledaoci u svakom od ovih likova na neki način prepoznati”, kazao je Zečević.

Lokacija za snimanje “Dream tima” je fudbalski klub “Bulbuderac” smešten u Zvezdarskoj šumi, gde se nalazi mali teren, kućica u kojoj svi članovi kluba žive zajedno i oronula kafana sa baštom, od čijeg prihoda žive.

Ovo autentično izolovano mesto u šumi glavno je poprište svih dešavanja u seriji, a scenarista Radović kaže da je inspiraciju za priču dobio još kao mlađi kada je živeo nadomak Zvezdarske šume i tu upoznao bračni par koji je držao klub sa svojih sedmoro sinova.

“Svi su zajedno radili na ostvarenju svojih ideja i snova, zato i ova romantična komedija pokazuje da ako u nešto zaista veruješ možeš i da ostvariš”, istakao je Radović.

Likove ove komedije o malom klubu sa periferije Beograda u ambicioznom pohodu na vrh lestvice nacionalnog fudbala, pored Ristovskog, igraće Tanja Sojić, Milutin Mima Karadžić, Jelisaveta Orašanin, Nenad Okanović, Bojan Dimitrijević, Moma Pićuric, Milan Kolak i Aleksandar Filimonović.

Koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe, Vladimir Lučić kazao je da veruje da će gledaoci uživati u seriji.

“Telekom Srbija je, kao što znate, u produkciju vrhunskog sadržaja ušao pre otprilike dve godine i za to kratko vreme uspeli smo da postanemo sinonim za proizvodnju najboljih domaćih serija. Neke od serija koje smo producirali se već emituju i u zemljama regiona, a očekujemo da će se uskoro naći i u ponudi vodećih svetskih platformi poput Netfliksa i HBO”, kazao je Lučić.

”Close”

Izvor: RTV

Snima se serija Drim tim – Mima Karadžić glumiće vođu huligana!

 

Nakon filma i serije „Montevideo, bog te video“ publika će moći da uživa u još jednom projektu čiji su junaci fudbaleri.

Pod rediteljskom palicom Dejana Zečevića u ponedeljak će pasti prva klapa sage „Drim tim“. Serija je nastala na osnovu nepotvrđene biografije zvezdarskog Maradone, čuvenog Ingeta. Nesrećan zbog neuspešne fudbalske karijere, naš lka s velikim žarom uči svoje sinove da postanu vrhunski fudbaleri. – Kod Zvezdarske šume je postojao mali klub po kome je i nastala naša priča o bračnom paru sa 11 sinova. Serija je po žanru romantična komedija koja se bavi time da ako veruješ u nešto kao što taj klub, možeš stići do finala kupa i prve lige – objašnjava scenarista Miloš Radović.

”More”

Lazar Ristovski se vraća glumi, a suprugu će mu igrati Tanja Šojić.
– Hteo sam da dovedem svih 11 sinova, ali nisam još zapamtio kako se svi zovu. Tu su dvojica, Milan Kolak i Aleksandar Filimonović – rekao je Ristovski.

Deo ekipe je i Milutin Mima Karadžić, koji igra, današnjim rečnikom rečeno, huligana, odnosno vođu navijača.

– S velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv. Naš fudbalski tim nema brojne navijače, ali ima vođu Čaliju, kog igram – otkrio je Karadžić.

Posle niza serija o kriminalu na male ekrane naredne godine uz pomoć „Telekoma Srbije“ dolazi jedna topla duhovita i romantična priča. Milan Kolak nastavlja saradnju s Ristovskim nakon filma i serije „Kralj Petar Prvi“.

– Laza nas je prvo namučio na snegu i ledu, a sad smo se pržili na plus 40. Scenario sam pročitao u dahu i iskreno se zabavio. Igram Miku Blefa, jednog od najboljih fudbalera. Radujem se što ćemo oživeti priču o turbulentnoj porodici i njihovim snovima koja nemoguće čini mogućem – ističe Kolak.
Filimonović je u Beograd stigao iz Holivuda, a trenirao je fudbal i naslednik je legende Partizana. – Karijera me odvela u inostranstvo i srećan sam što imam priliku da se vratim – kaže glumac.
U seriji ćemo gledati Jelisavetu Orašanin, Nenada Okanovića, Bojana Dimitrijevića i Momu Pićurića.

”Close”

Izvor: BN

Gallery

Search
« of 6 »