Loading...

Image Alt
pre i posle

O nama

Zillion film je srpska producentska kuća osnovana 22. februara 1996. godine. Tokom 27 godina postojanja, napravljeno je 21 igranih filmova i 8 TV serija. Prva avantura u koju se upustio Lazar Ristovski se zvala BELO ODELO. Počelo je velikim uspehom. Film je okupio preko 250.000 gledalaca i 1999. godine imao je svoju premijeru na najvećem filmskom festivalu u Kanu, u programu "Nedelja kritike". Učestvovao je na brojnim svetskim uglednim festivalima na kojima je osvajao nagrade. Film “Belo odelo” je bio jugoslovenski kandidat za Oskara 2000. godine.
Ostalo je istorija!

U ovom trenutku, filmovi Zillion-a osvojili su preko 100 nagrada u zemlji i inostranstvu. Učestovali su na najvećim festivalima poput Kana, Berlina, Venecije, Toronta i mnogim drugim. Napravljenje su filmske koprodukcije sa Hrvatskom, Makedonijom i Crnom Gorom, a prema broju proizvedenih filmova i učešća filmova na inostranim festivalima, Zillion film spada u najuspešnije producentske kuće u Srbiji.

Cool Timeline

1996
1996
1996

Naša priča počinje mnogo ranije od godine kada je zvanično nastao „Zillion film“, 22. Februara 1996. Niz glumačkih ostvarenja na pozorišnoj i filmskoj sceni u karijeri Lazara Ristovskog navele su ovog glumca da ispriča jednu priču na svoj način – da je napiše, odigra i režira. Produkcija kao neizostavan deo svakog filmskog ostvarenja bila je bitan korak u toj priči kako bi ona u potpunosti bila ispričana na način na koji je Lazar zamislio. Iz tog razloga, javlja se ideja o producentskoj kući koja vremenom postaje sve jasnija – šta je potrebno za njeno osnivanje, gde i na koji način je otvoriti, na koga se osloniti, kako sve zamišljeno zaista i ostvariti… U brzini organizacionih poslova,  pri samom kraju, jedna krucijalna stavka ostaje nenamerno izostavljena – ime producentske kuće. U tom trenutku dva dečaka, Petar i Jovan, sinovi Lazara i Danice Ristovski, ne govoreći nikome uzimaju ovaj zadatak na sebe. Inspirisani crtanim filmom u kojem dečak „zilionskog računa“ poklanja novac za otvaranje jedne firme, Petar i Jovan prave transparent i slučajnom mešavinom ćiriličnog i latiničnog pisma nastaje 3illion film (Zillion film).

1999
1999
1999

Godine 1999. godine, film „Belo odelo“ doživaljava svetsku premijeru u Kanu, brojna festivalska izvođenja i nagrade, posebno u Srbiji. Sva priznanja Lazara Ristovskog, kao reditelja, su ohrabrila i podstakla da dalje nastavi sa svojim filmskim stvaralaštvom i odluči da gluma postane jedno od, a ne jedino sredstvo bavljenja ovom umetnošću. On odlučuje da svoje glumačke instrumente podjednako dobro upotrebi i u profesiji producenta.

Svaki novi film za njega predstavlja izazov koji sa sobom nosi strast, uzbuđenje, avanturu, mogućnost za prenošenje važnih poruka svetu koji ga okružuje, a sve u pokušaju da postane bolji nego što trenutno jeste, da pomera granice. Inspirisan tadašnjim zbivanjima, na nepretenciozan, pre svega intiman i poetičan način, Belo odelogovori o surovosti trenutka u kojem smo živeli, ali i u kojem možda još uvek živimo.

Energičnost, tvrdoglavost i depresivni optimizam glavnog junaka zastavnika Sava, tumačenog od strane Ristovskog, istovremeno je velikim delom oslikao početak jedne, danas mnogo veće, a tada apsolutno nezamislive priče – Zillion film.

 

2002
2002
2002

U narednim godinama nastaju filmovi koji postavljaju Zillion film na producentsku mapu regiona uprkos periodu filmskog zatišja u srpskoj kinematografiji. Lazar zajedno sa Danicom Ristovski, glumicom i pravnom vlasnicom naše producentske kuće, uspeva da pozicionira Zillion kao jednu od najkvalitetnijih i najuspešnijih nezavisnih producentskih kuća garantujući umetničke, ali i komercijalne rezultate. Tome prvenstveno doprinose filmovi Bumerang, Mala noćna muzika, San zimske noći.


U režiji Dragana Marinkovića, Bumerang učestvuje na internacionalnim filmskim festivalima;u Berlinu, Karlovim Varima, Valensiji, Montrealu, Vankuveru, San Paulu, Vašingtonu, Briselu, Kotbusu… Iste godine, Mala noćna muzika  biva proglašena za komediju godine u Srbiji, i sa preko 250.000 gledalaca postaje deo filmske istorije naših podneblja čije se replike i danas citiraju.

2004
2004
2004

Dve godine nakon ovog, sledi veliki iskorak u filmskoj produkciji kako u okviru naše kuće, tako i u okvirima naše zemlje. Po prvi put, dobijamo podršku od najvećeg evropskog filmskog fonda Euroimaž koji nam finansijski pomaže u realizaciji filma Pad u raj. Uz Lazara kao glavnog glumca i Miloša Radovića kao scenaristu i reditelja, Radovićev scenario proglašen je najboljim na konkursu Euroimaža. Podrška svetski priznatog fonda donosi nam osim finansija i kredibilitet širom Evrope, što dalje podstiče producente iz Francuske, Holandije i Nemačke da postanu naši koproducenti. Niz ovih postignuća postavila su nas u poziciju da bez izuzetka biramo najbolje autore kao naše saradnike.

2006
2006
2006

Tokom 2006. godine nastaje film Sutra ujutru koji u tom trenutku pomera granice srpske kinematografije poštujući pravila manifesta Dogma 95 po prvi put u Srbiji. Sa naglaskom na rediteljsko usredsređivanje, dokumentaristiku, čistotu, sa ručno nošenom kamerom, uz izostavljanje optičke obrade i vremensko-geografskih udaljavanja, postignuto je apsolutno integrisanje publike. Paralelno sa ovim umetničkim iskorakom, u okvirima Zilliona, naša priča gotovo neprimetno dobija novu dimenziju stvaralaštva – tadašnjeg studenta prve godine režije Petra Ristovskog koji po prvi put zvanično učestvuje u realizaciji filma “Optimisti”. Uz ulogu video kontrolora, on obavlja različite tehničke poslove zbog čega neprestano provodi vreme na filmskom setu i otkriva svaki delić ovog sveta. To dalje utiče na promenu njegovih predubeđenja o stvaralačkom procesu – da je dobar film stvar slučajnosti i srećnih okolnosti, da cilj reditelja i uopšte stvaraoca nije napraviti najbolji film po svaku cenu, već uz minimum kompromisa stvoriti najbolje moguće u datim okolnostima i vremenskim okvirima. Tokom ovog procesa, on uči kako je talenat sposobnost prevazilaženja svake moguće prepreke, a time i sazrevanje – uočljivo tek nakon završenog procesa. Reči Orsona Velsa: „Neprijatelj umetnosti je nedostatak prepreka“ ujedno su oslikale početak Petrove filmske karijere, dok je rad na ovom filmu u okviru Zillion filma, postavio temelje njegovog kasnijeg profesionalnog sazrevanja. Već tada on donosi odluku koja će uticati ne samo na njegovu, već i na našu priču – reditelj mora uživati poverenje svih ostalih autora; mora biti tvrdoglav u svojim namerama i istovremeno oslobođen od gordosti i sujete. On otkriva kako želi da stvara priče o njemu važnim ljudima, a razlog tome treba da bude blizak i jasan, prikazujući suštinu tako da svaki postupak u fimskoj priči bude jedan mali korak bliže toj suštini.

2011
2011
2011

Nakon petnaest godina od osnivanja Zilliona, Lazar Ristovski odlučuje da po drugi put u svojoj karijeri režira film i ispriča priču o radničkoj klasi i svojim roditeljima koji su bili njen deo. Zbog toga, ovaj film posvećuje njima. Lazarovo odrastanje i upoznatost sa životom radnika, bio je razlog da prikaže njihov položaj jednak sitnom šrafu u ogromnom sistemu radničkog mehanizma. U to vreme, Srbija uveliko prolazi kroz tranziciju koja sa sobom nosi privatizaciju propraćenu gašenjem mnogih fabrika. Radnici masovno ostaju bez posla, a atmosfera zemlje sa odmicanjem tranzicije sve više odiše pričom o „malom“ čoveku, pripadniku radničke klase i njegovoj neophodnoj borbi za snove i slobodu koja mu pripada, što Beli lavovi oslikavaju. Zahvaljujući ovom filmu, slojevitost i domašaj Zilliona neprestano raste čemu posebno doprinose saradnje sa drugim producentskim kućama. Uz hrvatsku koprodukciju, Beli lavovi još jednom prikazuju uspešnost zajedničkog delovanja umetnika iz regiona – Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Od tada nastaju filmovi kao rezultat mnogobrojnih koprodukcija dodatno obogaćujući naše stvaralaštvo.

2013
2013
2013

Film Svećenikova djeca upravo je jedan od primera izuzetnih regionalnih saradnji koje smo u ovom slučaju ostvarili sa hrvatskom produkcijom. Koristeći humor kao osnovno izražajno sredstvo, reditelj Vinko Brešan donosi intrigantnu priču o krizi vere i ideologije. Svetski uspeh ovog ostvarenja prvenstveno se ogleda u brojnim projekcijama širom sveta – Brazil, Italija, Mađarska, Grčka, Francuska, Norveška, Južna Koreja samo su neke od preko 40 država u kojima smo imali priliku da prikažemo naše ostvarenje. Nedugo nakon premijernog izvođenja, iste godine, Svećenikova djeca postaju kandidat za nagradu Evropske filmske akademije za najbolju komediju dospevajući na listu odabranih filmova od strane najviše evropske institucije u filmskoj sferi, a time i najuspešniji film 2013. u Hrvatskoj.

2016
2016
2016

Regionalne saradnje nastavile su se filmovima Narodni heroj Ljiljan Vidić i S one strane koji su doživeli festivalske uspehe i mnogobrojne nagrade. Činjenica da je S one strane premijerno izveden na 66. Berlinskom filmskom festivalu gde je i nagrađen posebnim priznanjem žirija Europa Cinemas Label, svedoče o postignutom uspehu. Iste godine, nastaje još jedno naše ostvarenje – Dnevnik mašinovođe u režiji Miloša Radovića. Tragično-humorna melodrama upoznala je gledalište sa mašinovođama, njihovim specifičnim načinom života i podatkom da svaki mašinovođa nenamerno usmrti 20 – 30 ljudi, postajući žrtva svojih žrtava – samoubica, pijanih ili jednostavno odsutnih ljudi. U nastajanju ovog filma, svoj doprinos ponovo pruža Petar Ristovski, ali na najodgovorniji i najozbiljniji način do sada, kao reditelj druge ekipe.

Samo stvaranje filma, obilovalo je preprekama koje su bile prisutne do samog kraja – manjak novca i vremena učinilo je ovaj filmski proces krajnje neizvesnim. Ipak, upornost i odlučnost da se prikaže specifična, do tada neispričana ljudska priča o železničarima, rezultirale su najnagrađivanijim filmom Zilliona. U trenutku premijernog prikazivanja, bilo je jasno da će Dnevnik mašinovođe postati posebno važan korak u našem, ali i u širem filmskom stvaralaštvu – Svetska premijera na Moskovskom festivalu donela  je Nagradu publike, a srpska – Nagradu za doprinos domaćoj kinematografiji Cinema city-ja. Iste godine, Lazar Ristovski dobija nagradu za životno delo “Zlatna iguana” u Meksiku, a Miloš Radović titulu najboljeg reditelja na “Winter Film Award-s” festivalu u Njujorku i Jaipur film festivalu u Indiji. Slede specijalno priznanje u kategoriji za najbolji film na Balkanskom filmskom festivalu u Urugvaju, nagrada Zlatna zvezda za najbolji film; za najboljeg glumca i Grand Prix, Zlatni orao za doprinos evropskoj filmskoj umetnosti na Internacionalnom filmskom festivalu u Pragu, nagrada publike u Portlandu, Zlatna arena u Puli za najbolju režiju, kao i nagrada Mladih filmofila za najbolju manjinsku koprodukciju… Mnogobrojna priznanja i učešća na nacionalnim i internacionalnim festivalima sa ovim filmom, ohrabrila su nas i podstakla da još predanije stvaramo nove filmske priče.

2017
2017
2017

Snažan utisak koji je na nas ostavio film Dnevnik mašinovođe, bio je prisutan narednih godinu dana. Istovremeno, događa se nesreća u kojoj je izgoreo Dom kulture u Ravnom selu, gde je rođen Lazar Ristovski. Upravo na tom mestu, u zgarištu doma, odlučujemo da premijerno prikažemo naš, tada poslednji film, sa ciljem podsticanja potencijalnih donatora da zajednički sakupimo novac za izgoreli dom. Mešavina pozitivnih i negativnih utisaka, isprovocirala je odluku da pokrenemo inicijativu za obnovu Doma kulture. Nedugo zatim, ideja i namera o obnovi poprimaju veće razmere – nastaje prvi filmski festival u Ravnom selu (Ravno Selo Filmski Festival), posvećen mladima sa porukom da se kultura ne nalazi samo u velikim gradovima. Ovom veličanju kulture svoj doprinos prilažu i profesionalni regionalni umetnici uvodeći sve zainteresovane u filmski svet pomoću raznovrsnih radionica i ostatka propratnog programa.

Shodno našem cilju, osmislili smo širok spektar kategorija debitantskog filma kojepodjednako obuhvataju amatere i profesionalce. Nezavisno od toga da li je film kratkometražni, sniman telefonom ili dugometražni, ozbiljnije produkcije, svi autori zajedno sa nama kao delom organizacije, doprineli su da ovo selo zaživi. Preko 10 000 ljudi posetilo je festival u prethodne dve godine, a plan izgradnje doma je počeo sa realizacijom – projektna dokumentacija predata je AP Vojvodini koja će dati subvenciju za izgradnju doma. U međuvremenu, nastojimo da Ravno selo festival dobije još više na širini i značaju kako bi mladi ljudi prihvatili odgovornost za održavanje i  razvijanje kulture svog mesta, sela, grada.

2018
2018
2018

U 2018. susrećemo se sa velikim izazovima koji čine da ova godina postane najproduktivnija do sada; nastaju filmovi Koja je ovo država, Pijavice, Između dana i noći – tri filma, tri manjinske koprodukcije i najkompleksniji producentski poduhvat Zilliona – film na koji smo čekali sedam godina, a koji smo snimali ukupno sto dana. Dobijamo priliku da ispričamo priču o našoj zemlji, našoj istoriji i događaju koji je ostao emotivno zapisan u srpskom narodu, debitantskim filmom Petra Ristovskog – Kralj Petar Prvi. Ova istorijska drama, rađena prema motivima romana “Čarape kralja Petra” Milovana Vitezovića, govori o epskom stradanju Srbije u Prvom svetskom ratu i pobedi malog naroda nad velikom silom. Poštujući istorijske činjenice, reditelj Ristovski je emotivno nadgradio priču o kralju i njegovom narodu stvarajući slojevite likove – heroje, žrtve i borce za ličnu, i slobodu svoje zemlje. Kralj Petar, kojeg tumači Lazar Ristovski, prikazan je kao hrabar čovek, u neprestanoj borbi sa svojim sumnjama i strahovima, kao živi čovek sa jasnim idealom slobode, a ne kao nedostižna i daleka ikona.

Ostatak glumačke podele u kojoj su se između ostalih našli Milan Kolak, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Radovan Vujović i drugi, podjednako, i u svakom deliću svog umetničkog ostvarenja, emotivno oživljavaju istorijske likove i njihove unutrašnje lomove protkane dostojanstvom, čašću, poštenjem i junačkom rešenošću. U godini obeležavanja pobede saveznika u Prvom svetskom ratu, zajednički smo doneli priču o slobodi i jednom narodu koji je sam sebe uspeo da sačuva. Sa nadom da će ovaj film obnoviti kolektivno sećanje na najmučnije i najsvetlije trenutke srpske istorije i da će novim generacijama oslikati istorijske trenutke donošenja odluka, upornost, žrtvu i ljubav prema zemlji zbog koje ona i dalje postoji, predano smo stvorili film kao istorijsko svedočanstvo naše nauke, kulture i umetnosti.

2019
2019
2019

FIlm “Pijavice”

Vreme je velike socijalno-političke krize u Srbiji.  Književnik, Petar Mirić, javno, putem lokalne TV stanice iznosi lične stavove koji se kose sa principima predsednika Miloševića i njegovog političkog režima. Bliski susret sa organom bezbednosti, Stjepanom Štrohom izaziva sumnju u iskrenost svojih najbližih prijatelja. Život u paranoji nagoni ga na traganje za istinom. Spletom misterioznih poznanstava upoznaje se sa simbolom kružnice upisane u trouglove. Oskudnim znanjem semiotike Petar sledi trag koji mu ostavlja nepoznata devojka. Odgovor traži u matematičkim formulama i teorijama. Prikriveno se zaljubljuje u ćerku svog novog poznanika, nepoznatu devojku od ranije, Margaretu. Otvara se ljubavni trougao koji čini i Petrova dugogodišnja ljubavnica, visprena žena, Svetlana. Trougao ljubavi, strasti i misterije vuče ga u svet strogo čuvanih, jevrejskih tajni. Margareta ga manipulativnim metodama primorava da vrši oštriji, politički pritisak u medijima što rezultira fizičkim napadom na njega, demoliranjem TV studija i na kraju ubistvom njegovog poznanika, slikara, Jevrejina, Jaše.  Otkrivši da su Štroh i Svetlana Jašine ubice krije se kod Margarete a ona mu otkriva simboliku „trouglova koji se otvaraju“, istinu. Kao javna ličnost Petar je bio marioneta tajnih službi i putem stare magnetofonske trake otkriva svoje prikriveno jevrejsko poreklo.

Novi život u Kanadi započinje profesurom na univerzitetu. Margareta mu se pridružuje. Po završetku predavanja prepoznaje Šroka u masi studenata. Mahnito želi da pobegne ali Margareta ima plan. U seriji profesionalnih „čišćenja“ Stjepan Šrok umire pod točkovima kamiona. Stjepanova saradnica, Vesna pada kroz prozor višespratnice. Petar osvetnički namešta ubisto Svetlani, ubija je metak tokom seksa s Petrom. Margareta je agent MOSAD-a.

 

Film “Koja je ovo država?”

Film se sastoji od tri priče čiju strukturu i međusobne veze otkrivamo tokom filma. Glavni likovi su general koji oseća snažnu želju da izvrši samoubistvo, ministar u Vladi Republike Hrvatske koji sam sebe, bez sudske presude, zatvara u zatvorsku ćeliju, kao i grupa roditelja različitih nacionalnosti (Hrvati, Srbi i Bošnjaci) koji iskopavanjem mrtvih predsednika Republike Hrvatske i Republike Srbije žele da nateraju vlade ovih zemalja da napokon pronađu njihovu decu nastalu u ratu.

 

Film “Između dana i noći”

Tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: kraj Drugog svjetskog rata, vrijeme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije.

U svakoj od priča, otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja vlastite egzistencije.

Odluke koje će morati da donesu, promijeniće njihove živote zauvijek.

2021
2021
2021

Film “Ime naroda”

Svetozar Miletić bio je ugledni advokat, član ugarskog parlamenta i doživotan borac za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini. Nakon što je više puta politički osuđivan, njegovu borbu nastavljaju njegova ćerka, prva žena novinar u Srbiji – Milica Miletić i Jaša Tomić, Miletićev naslednik u Srpskoj narodnoj slobodoumnoj stranci koji će i proglasiti prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. Ovo je priča o njima i njihovoj borbi.

 

Film “Plavi cvijet”

Plavi cvijet je film o ženi, majci i kćerki, a u njegovom je središtu sredovečna Mirjana, službenica u zagrebačkoj fabrici konca. Na dan proslave 20. godišnjice rada, Mirjanini susreti i razgovori s bližnjima osvetljavaju delove njenog života: onaj iza nje, onaj koji vodi i onaj koji joj tek predstoji. Plavi cvijet govori o porodici, ljubi, sebičnosti i samoći i izaziva emocionalne asocijacije i podstiče nas da dugo pogledamo sebe.

 

Serija “Drim tim”

DRIM TIM je humoristička serija od 14 epizoda namenjena emitovanju u nedeljnom večernjem terminu.
Delimično nastala na osnovu neproverene biografije zvezdarskog Maradone, čuvenog Ingeta, TV serija DRIM TIM je priča o ne mnogo uspešnom fudbaleru Iliji Iki Srdiću i njegovom timu sastavljenom od 11 sinova.
Svaka epizoda serije ispričaće po jednu smešnu priču iz života ove mnogobrojne fudbalske porodice, ovog neobičnog fudbalskog tima. Na samom početku serije, “BULBUDERAC” (kako je ime ovog bratskog tima) nastupa u zonskom takmičenju ali sa velikom ambicijom da jednog dana uđe i u Drugu ligu, pa u Prvu, pa i u Ligu šampiona! Nesrećan što nikada nije bio dobar fudbaler, Ika s velikim žarom uči svoje sinove da postanu vrhunski fudbaleri. I naša serija će mu tu želju ispuniti, na kraju!
Svaka epizoda je priča za sebe, a centralna nit koja povezuje sve epizode jeste napredovanje Ikinog porodičnog kluba na fudbalskoj mapi Srbije i regiona.
“BULBUDERAC” je smešten u Zvezdarskoj šumi, tu je mali teren, Kućica gde žive svi zajedno; njih dvadesetak, oronula kafana sa baštom, roštilj. Klub se uglavnom izdržava od ove kafane, Ika je bolji roštilj-majstor nego trener. Teren je pedantno sredjen, Ika strašno vodi računa o travi, Igralište pre liči na teniski nego fudbalski teren.
Ovo izolovano mesto u šumi je i glavno mesto svih priča serije. Većina ih se odvija na terenu, oko njega, u kafani, svlačionici, u maloj kući.
Svaka epizoda ima svoje glavne junake (Ika, njegovih 11 sinova, majka Ciga, stogodišnji Deda Drakče) ali će se u svakoj epizodi pojaviti i mnogi zanimljivi gostujući likovi.
Zadatak ove serije je da bude laka, smešna, brza, da na duhovit način ispriča romantičnu priču o nadama, željama i idealima običnih, jednostavnih ljudi.
„Drim tim” je savremena serija . Ma koliko da se mrze i svadjaju, članovi Ikine porodice vezani su čvrstim ljubavnim vezama. Stub razdora ali i stub ljubavi i spokoja je glavni lik serije Ika Srdić

2023
2023
2023

Trenutno u fazi post-produkcije su projekti:

“Saligia”, reditelj Petar Ristovski;

U pripremi je serija i “Krunska 11”, pod rukovodstvom Miroslava Lekića i Koste Đorđevića

27
GODINA
21
FILM
9
TV SERIJE
100
FILMSKIH NAGRADA

Zillion Film

Zillion film nudi usluge izvršne i ko-produkcije za potrebe priprema i snimanja dugometražnih, kratkih i dokumentarnih filmova kao i za potrebe TV serija i reklama na teritoriji Sbije i Crne Gore. Mi obavljamo poslove od razvoja scenarija, preko razvoja projekata do izviđanja lokacija, kastinga, izrade budžeta, razrade scenarija, izrade plana snimanja kao i sve vrste organizacionih i logističkih usluga.

Naš tim

PETAR RISTOVSKI
Reditelj | Producent

LAZAR RISTOSVKI
Glumac | Reditelj | Producent | Pisac

JOVAN RISTOSVKI
Rukovodilac razvoja projekata

JELICA ROSANDIĆ
Finansijski direktor

Petar Ristovski, rođen 1986. u Beogradu, diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Kao reditelj i producent radi u produkcijskoj kući Zillion Film. Pored toga, jedan je od osnivača nezavisnog Ludum Ludum pozorišta.

Njegov najznačajniji projekat do sada je film i TV serija „King Petar I“ (2018), koji je postigao ogromnu popularnost u Srbiji  i koji je bio izabran kao srpski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji “Najbolji strani film”. Režirao je filmove i serije: „Saligia“ (film, misterija), “Tunel” (serija, drama, 12 epizoda), “Bilo jednom u Srbiji” (film i serija, osam epizoda), Panta Draškić – cena časti “ (TV film), „Ostrvo straha“ (dokumentarna emisija, dve epizode), „Gde je Nađa?“ (dugometražni film, diplomski film grupe reditelja, reditelj VII scene). Režirao je i pozorišne predstave „Kad se snovi ispune, ne može se više živeti u njima“ i „Izuj se“, a pored toga je režirao i više od 10 kratkih igranih i dokumentarnih filmova koji su osvojili preko 20 internacionalnih nagrada.

Lazar Ristovski je jedan od najpoznatijih srpskih glumaca. Igrao je u preko 80 filmova, a režirao 2. Lazar Ristovski je osnivač I direktor producentske kuće Zillion film. Pod dirigentskom palicom Lazara Ristovskog Zillion film je napravio za 27 godine, kao glavni producent ili koproducent, 21 igranih dugometražnih filmova , koji su obišli sve najveće svetske festivale. Kan, Berlin, Toronto, I osvajali značajne nagrade. Naši filmovi su porodati širom sveta. Lazar Ristovski je igrao I glavnu ulogu u kultnom filmu Emira Kusturice Underground koji je osvojio Zlatnu palmu.

Kao producent Lazar Ristovski je uvek bio hrabar I inovativan. Uvek je bio otvoren za nove ideje, davao šansu mladim rediteljima. Kao glumac on ima impozantnu biografiju, kao producent sjajnu, a njegov debitanstski rediteljski film, Belo odelo je bio prikazan u Kanu u programu, Nedelja kritike.

         

Jovan Ristovski je najmlađi deo tima,ali za nas veoma važan I značajan. Njegovo obrazovanje je bankarsko, ali je u Zillion filmu na poziciji gde se razvijaju novi projekti. Sa njegovim starijim bratom Petrom, koji je reditelj I producent, sarađuje veoma dobro I deo je tima koji ima predznak familijarne firme, a time našim partnerima ulivamo posebno poverenje.

Jovan je prošao sve pozicije na filmu. Od vozača, preko kablomana, do dron snimatelja I organizatora.

Uskoro će biti jedan od producenata u Zillion filmu.

Diplomirani ekonomista, diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1981. godine.
Profesionalni put obeležen je aktivnostima u različitim oblastima produkcije, rukovođenja,organizacije i finansija u oblasti kinematografije.
Do sada radila kao finansijski organizator na 75 dugometražnih igranih filmova.
Izvršni producent 3 projekta,supervisor produkcije 1 projekat, revizor obračuna za Eurimages 11 projekata, revizor dokumentacije za pravdanje Ministarstvu kulture RS, Filmskog centra Srbije, Pokrainskih sekretarijata za kulturu Vojvodine kao i Ministarstva Kulture Crne Gore.