Image Alt

Serija Kralj Petar I

Umorni ratni veteran, bivši kralj Petar Karadjordjević, želi da njegova zemlja Srbija ide putem mira i prosperiteta. Dolazi vreme koje od svih zahteva najveće žrtve, a od starog kralja najteže životne odluke. Vreme Velikog rata.

Žanr: politička-ratna drama

Datum početka prikazivanja: 10. mart 2019.

Reditelj: Petar Ristovski

Scenaristi:
Vladimir Ćosić
Petar Ristovski
Milovan Vitezović

Tim autora

Direktor fotografije
Dušan Joksimović

Scenograf
Aljoša Spajić

Kostimograf
Boris Čakširan

Šminker
Dušica Vuksanović

Montažeri
Lazar Predojev
Milena Predić

Dizajneri zvuka
Aleksandar Protić

Nikola Janković

Vizuelni efekti
Ivan Čolić – supervizor ICODE studija za vizuelne efekte

Ivan Pribićević – supervizor DIGITALCRAFT studija za vizuelne efekte

Kompozitor

Miodrag Cicović

Serija Kralj Petar I je u vreme emitovanja bila najgledaniji TV program sa prosečnim udelom gledanosti (share) od 32,4%

Epizode

 Episode #1.1 (2019) on IMDb

Kralj Petar dolazi u Srbiju nakon atentata na Aleksandra. Na njemu je da preuzme vlast u svoje ruke i stane između vojnih i civilnih snaga.

Datum prikazivanja: 10. Mart 2019.

 Episode #1.2 (2019) on IMDb

Petar mora da balansira između moći Nikole Pašića i vojnih ogranaka, posebno novih, i između budućeg vođe tajne službe, Apisa. U međuvremenu, razdor među Petrovim sinovima se produbljuje.

Datum prikazivanja: 17. Mart 2019.

 Episode #1.3 (2019) on IMDb

Odluka o nelegitimnoj aneksiji Bosne, od strane Austrije, potresa političku moć širom Evrope. Delovi srpske vojske postaju nezadovoljni i planiraju zavere. Ostaje pitanje da li će uspeti da pronađu saveznike za izvršenje pogubljenja.

Datum prikazivanja: 24. Mart 2019.

 Episode #1.4 (2019) on IMDb

Kriza između Srbije i Austrije uzima maha. Aleksandar biva proglašen naslednikom prestola, ali ostaje pitanje da li će se snaći na vlasti. Teška vremena su pred Srbijom i Kralj Petar oseća to na svojoj koži.

Datum prikazivanja: 31. Mart 2019.

 Episode #1.5 (2019) on IMDb

Austrijske vojne snage stupaju na teritoriju Srbije. Vladar Aleksandar pokušava da se nosi sa situacijom. Srpska vojska vrši mobilizaciju i priprema se za susret sa neprijateljem na teškom i nepristupačnom terenu u blizini planine Cer.

Datum prikazivanja: 7. April 2019.

 Episode #1.6 (2019) on IMDb

Austrijske i srpske snage ukrštaju koplja nadomak planine Cer. U toku je prva bitka Prvog svetskog rata.

Datum prikazivanja: 14. April 2019.

 Episode #1.7 (2019) on IMDb

Srpska vojska se povlači pred naletom austrijskih i nemačkih vojnih snaga. General Živojin Mišić pravi plan o povlačenju pred invazijom neprijatelja. Kralj Petar upućuje molbu saveznicima za snabdevanje srpske vojske zalihama koje nedostaju.

Datum prikazivanja: 21. April 2019.

 Episode #1.8 (2019) on IMDb

Srpska vojska se povlači pred neprijateljskom invazijom. Majka Makrena pokušava da u ratnom vihoru pronađe svoga sina, Marinka.

Datum prikazivanja: 28. April 2019.

 Episode #1.9 (2019) on IMDb

Predvođena Kraljem Petrom, srpska vojska se povlači preko Albanije, u jeku tifuske groznice koja im dodatno otežava borbu.

Datum prikazivanja: 5. Maj 2019.

 Episode #1.10 (2019) on IMDb

Vojnici, životinje, čitava nacija pati pod austrijskim naletom. Dok srpska vojska trpi ogromne gubitke povlačeći se preko Albanije, okupator čini različita zverstva nad srpskim narodom.

Datum prikazivanja: 12. Maj 2019.

 Episode #1.11 (2019) on IMDb

U toku je poslednja etapa puta ka Krfu. Srpska vojska pokušava da dođe do odredišta, dok brojni životi ostaju ugašeni u albanskim planinama.

Datum prikazivanja: 19. Maj 2019.

Reditelj

Petar Ristovski
/reditelj/producent/

 

Petar Ristovski rođen je 1986. godine u Beogradu. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Kao reditelj i producent radi u producentskoj kući Zillion film. Njegov najznačajniji projekat u dosadašnjoj karijeri je film “Kralj Petar I” (2018) kao i istoimena TV serija koja je u vreme emitovanja bila najgledaniji TV program u Srbiji. Njegovi zapaženi filmovi su  i “Panta Draškić – cena časti” (TV film), “Ostrvo straha” (Dokumentarna emisija, dve epizode), “Gde je Nađa?” (dugometražni film, diplomski film grupe reditelja, reditelj VII scene),  “Prozor” (TV drama), “Vesele 90e” (pilot epizoda – sitkom), Stanica (kratki, igrani film), Opovo najntinajnersi (kratki, dokumentarni film), FIST 03 (dokumentarni film), Brižni otac (kratki igrani film), Prvi prolaz (kratki, dokumentarni film), Otključaj me (kratki, nemi film)Režirao je tri pozorišne predstave “Kad se snovi ispune, ne može se više živeti u njima”, “Izuj se” i “Saligia”.

Svi glumci u seriji

Galerija

Search
« od 10 »