Loading...

Image Alt
Drama

Sveta obitelj

Udaja za sina bogatog seoskog gazde naizgled je ispunjenje snova mlade siromašne nadničarke. Brak s momkom koji je opterećen, za selo u kojem živi, sramotnom tajnom, zbog koje je talac bolesno tradicionalne i pobožne majke i beskrupuloznog ali šarmantnog oca, za nadničarku će biti zamka laži, mračne požude, tradicionalizma i devijantne pobožnosti. Kad shvati da je izabrana samo da im popuni sliku njihove “svete obitelji”, situacija izmiče kontroli a slika postaje ruglo.

Reditelj :Vlatka Vorkapić
Scenarista: Slavica Šnur
Koscenarista:Vlatka Vorkapić
Producent: Ivan Maloča
Koproducent: Lazar Ristovski
Pridruženi producent: Vlatka Vorkapić
Direktor fotografije: Filip Tot
Montažer: Ivor Šonje
Kompozitor: Stanislav Kovačić
Zvuk: Zoran Maksimović
Scenograf: Mario Ivezić
Kostimografi: Ivana Zozoli Vargović
Majstor maske: Tatjana Tomšić
Izvršni producent: Bojan Kanjera
Dizajneri zvuka: Luka Gamulin I Tihomir Vrbanec
Miks zvuka: Julij Zornik
Majstor zvuka: Zoran Maksimović
Produkcija: Interfilm
Koprodukcija:  Zillion film

Uloge:

Luna Pilić, Ivan Čuić, Nikola Đuričko, Anita Matić Delić, Judita Franković Brdar, Aleksandar Cvjetković, Aljoša Čepl, Lidija Penić-Grgaš, Sandra Lončarić, Darko Milas

O filmu

Sveta Obitelj snimljena u produkciji Interfilma iz Zagreba, te koprodukciji Zillion filma i Hrvatske radiotelevizije, a uz podršku HAVC-a i FCS-a.

Trailer

Festivali i nagrade

REDITELJ

Vlatka Vorkapić
/reditelj/

 

Vlatka Vorkapić scenarista je i rediteljka niza nagrađivanih dokumentarnih i igranih TV-serija. Režirala je preko trideset dokumentarnih filmova (Gavrilo, Slobodna, Odložena revolucija, Pusti Dobre, pusti…), dva kratkometražna igrana filma, nekoliko nagrađivanih kazališnih predstava te dugometražni film “Sonja i bik” za čiji scenario koji je nagrađena Zlatnom arenom.

Ogrestini filmovi prikazani su i nagrađivani na renomiranim međunarodnim i lokalnim festivalima (Berlin, Venecija, Karlove Vari, London, Montpeljer, Denver, Milano, Pula…). Neke od najznačajnijih nagrada su nominacija za Evropsku filmsku nagradu u kategoriji najboljeg mladog reditelja za film „Fragmenti“, Pri Italija za film „Isprani“, Posebna nagrada žirija na festivalu u Karlovim Varima za film „Tu“, i Specijalna nagrada na Berlinalu za film „S one strane“.

Filmovi: 2021 – “Plavi cvijet”, 2016 – “S one strane”, 2013 – “Projekcije”, 2008 – “Iza stakla”, 2003 – “Tu”, 1999 – “Crvena prašina”, 1995 – “Isprani”

GALERIJA

Search