Image Alt

Serija “Drim tim”

 Drim tim (2021) on IMDb

Reditelj: Dejan Zečević
Scenario: Miloš Radović
Producent: Lazar Ristovski
Direktor fotografije: Maja Radošević
Scenograf: Nenad Paranosić
Kostimograf: Zora Mojsilović
Kompozitor: Janja Lončar
Masker: Katarina Milojević

Uloge: Lazar Ristovski, Tatjana Šojić, Momo Picuric, Milutin Mima Karadžić, Danica Ristovski, Voja Brajović, Teodora Ristovski, Radovan Vujović, Jelisaveta Orašanin, Milica Tomašević, Milan Kolak, Aleksandar Filimonović, Veljko Eraković, Jovan Ristovski, Aca Marković, Goran Ivanović, Vukašin Jovanović, Danijel Stanković, Danilo Mihajlović, Petar Arsić, Vanja Ejdus, Jovica Ristovski, Bojana Stojković, Nenad Okanović, Slaviša Ćurović, Veljko Stevanović, Radoje Čupić, Helena Bucalo, Aleksandar Đurica, Mira Đurđević, Miloš Trojpec, Gorica Regodić, Marko Gvero, Milena Đorđević, Nenad Ćirković, Bojan Dimitrijević, Jovo Maksić, Ivan Isailović, Bora Nenić, Mihailo Laptošević, Draga Živanović, Nikola Milošević, Stefan Jevtović, Mladen Sovilj, Luka Piljagić, Stefan Orovec, Dobrila Ćirković, Svetozar Cvetkovic, Duško Radović, Olivera Viktorović, Dragana Sudžuk, Radovan Miljanić, Luka Pavlović, Nebojša Vranić, Petar Mihailović, Milan Prljeta, Djordje Kreća

Sinopsis

DRIM TIM je humoristička serija od 14 epizoda namenjena emitovanju u nedeljnom večernjem terminu.
Delimično nastala na osnovu neproverene biografije zvezdarskog Maradone, čuvenog Ingeta, TV serija DRIM TIM je priča o ne mnogo uspešnom fudbaleru Iliji Iki Srdiću i njegovom timu sastavljenom od 11 sinova.
Svaka epizoda serije ispričaće po jednu smešnu priču iz života ove mnogobrojne fudbalske porodice, ovog neobičnog fudbalskog tima. Na samom početku serije, “BULBUDERAC” (kako je ime ovog bratskog tima) nastupa u zonskom takmičenju ali sa velikom ambicijom da jednog dana uđe i u Drugu ligu, pa u Prvu, pa i u Ligu šampiona! Nesrećan što nikada nije bio dobar fudbaler, Ika s velikim žarom uči svoje sinove da postanu vrhunski fudbaleri. I naša serija će mu tu želju ispuniti, na kraju!
Svaka epizoda je priča za sebe, a centralna nit koja povezuje sve epizode jeste napredovanje Ikinog porodičnog kluba na fudbalskoj mapi Srbije i regiona.
“BULBUDERAC” je smešten u Zvezdarskoj šumi, tu je mali teren, Kućica gde žive svi zajedno; njih dvadesetak, oronula kafana sa baštom, roštilj. Klub se uglavnom izdržava od ove kafane, Ika je bolji roštilj-majstor nego trener. Teren je pedantno sredjen, Ika strašno vodi računa o travi, Igralište pre liči na teniski nego fudbalski teren.
Ovo izolovano mesto u šumi je i glavno mesto svih priča serije. Većina ih se odvija na terenu, oko njega, u kafani, svlačionici, u maloj kući.
Svaka epizoda ima svoje glavne junake (Ika, njegovih 11 sinova, majka Ciga, stogodišnji Deda Drakče) ali će se u svakoj epizodi pojaviti i mnogi zanimljivi gostujući likovi.
Zadatak ove serije je da bude laka, smešna, brza, da na duhovit način ispriča romantičnu priču o nadama, željama i idealima običnih, jednostavnih ljudi.
„Drim tim” je savremena serija . Ma koliko da se mrze i svadjaju, članovi Ikine porodice vezani su čvrstim ljubavnim vezama. Stub razdora ali i stub ljubavi i spokoja je glavni lik serije Ika Srdić

Reditelj

Dejan Zečević
/reditelj/

Dejan Zečević je srpski filmski i televizijski reditelj. Rođen je 1. februara 1972. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti 1997. godine, odsek filmska i TV režija.

Do sada je kao reditelj potpisao četiri celovečernja igrana filma (od kojih je za dva pisao i scenario a za jedan bio koscenarista). Njegovi filmovi su na domaćim filmskim festivalima osvojili preko 30 nagrada. Nagrada na Martovskom festivalu za kratki igrani film; Aleksandar Saša Petrović za najbolji film na Festivalu autorskog filma; Zlatna mimoza za najboljeg reditelja na festivalu u Herceg Novom;

Zlatna arena za najbolji film i Zlatna arena za najboljeg reditelja u Novom Sadu; nagrada FIPRESSCI za reditelja godine. Sa svojim filmovima učestvovao i na stranim festivalima (Brisel, Luksemburg, Sitges, Atina, Jerusalim, Aleksandrija, Tuluz, Kijev, Pukon…).

Predaje filmsku režiju na privatnoj filmskoj školi Dunav film. U poslednje vreme dosta radi na reklamama i emisijama za televiziju.

Press

“Publika će u “Drim Timu” prepoznati sebe”, kaže Dejan Zečević reditelj nove serije

 

U ponedeljak pada prva klapa nove humorističke serije “Drim tim” (“Tim snova”), scenariste Miloša Radovića, a u režiji Dejana Zečevića.
Priča je inspirisana istinitim događajem, a prati lik fudbalskog fanatika i oca jedanaest sinova, Ilije – Ike Srdića, koga tumači Lazar Ristovski. Igrana serija od dvanaest epizoda (koproducent i izvršni producent Zillion film), biće snimana deset nedelja na stadionu “Trudbenik”, u Zvezdarskoj šumi. Premijerno emitovanje biće na kanalu “Superstar TV”, na proleće sledeće godine.

Likove ove neobične priče, pored Lazara Ristovskog, tumačiće i Tanja Šojić, Jelisaveta Orašanin, Danica Ristovski, Voja Brajović, Svetozar Cvetković, Radovan Vujović, Marko Gvero, Vanja Ejdus, Teodora Ristovski, Moma Pićurić, Milan Kolak, Milica Tomašević, Aleksandar Filimonović…

”Još”

– Prvi put sarađujem na istom projektu sa Milošem Radovićem i Lazarom Ristovskim. Inače, Miloš je bio asistent profesoru Zdravku Velimiroviću na mojoj drugoj godini fakulteta, a sa Lazom sam radio na projektu “Mala noćna muzika”. On je bio producent, a ja sam režirao ovaj film. Obojicu dobro poznajem i na neki način smo i ranije sarađivali. Sa Lazom nisam bio u prilici da radim na relaciji reditelj-glumac i veliko mi je zadovoljstvo što mi se ukazala prilika jer je on veliki umetnik. Mislim da će naša saradnja biti fenomenalna. A što se tiče Miloševog scenarija, čim sam ga pročitao – odmah mi se dopao. Drago mi je što su Laza i Miloš došli na ideju da baš mene angažuju za ovaj projekat – otkriva za “Blic” reditelj Dejan Zečević.
Na pitanje da li će primati sugestije od Ristovskog, koji je već kao reditelj potpisao nekoliko značajnih projekata, Zečević odgovara:
– Cela suština u odnosu glumca i reditelja je u razmenjivanju mišljenja, tako da u tom smislu ja spadam u one reditelje koji misle da je kast oko 90 odsto obavljenog posla. Kada imate glumca koji će interpretirati određenu ulogu, onda morate biti spremni na sve, a poenta je u tome da glumac udahne život u lik koji tumači a da ga vi, kao reditelj, usmeravate i čuvate na neki način. Posao reditelja nije da, kao u animiranom filmu, izanimira svaki pokret, rečenicu i postupak glumca, već da mu pomogne da pronađe lik i da prosto brine o celini i o nekim osnovnim pravcima. Spadam u grupu reditelja koji vole glumce i svesni su koliko je suštinski glumac važan za lik koji tumači. Reditelj je neko ko jednostavno treba glumca da usmerava. Ja im nudim pozitivnu energiju i sigurnost, ali isto tako im dajem svu moguću slobodu da istražuju i ispituju da bismo zajednički došli do rešenje, a da pri tome ne ispadnu iz koloseka.

Zečević ističe da akcenat u humorističkoj seriji “Drim tim” nije stavljen na sport, tačnije fudbal, već da je to više porodična priča.

– Ovo je priča o ljudima i njihovom snalaženju u nekim teškim životnim okolnostima, ali ispričana na jedan vedriji način. Priča je optimistična, ali u isto vreme zabavna i puna ovdašnjeg mentaliteta. Mislim da će publika prepoznati sebe i svoju okolinu – kaže Zečević.

Reditelj otkriva da će na sportskom terenu imati fudbalske konsultante i da će neki biti poznati fudbaleri i treneri ali da je još rano da otkriva o kome je reč.

– Mislim da će ovaj aspekt u seriji biti vrlo uverljiv. Radi se o fudbalskom timu koji je igrao u trećoj ligi, a ne o vrhunskim profesionalcima. Oni kroz priču postaju sve bolji i uspevaju u fudbalu. Jedan od akcenata je stavljen na grupu simpatičnih i pozitivnih luzera koji se igrom slučaja kreću kroz fudbalski svet i na zanimljive načine uspevaju da se probiju. Tu će biti razna prepoznavanja naravi, karaktera i situacija.

Zečević naglašava da je veliki broj mladih glumaca deo projekta i da njemu kao reditelju veoma znači kada pred sobom ima glumce sa kojima prvi put radi.

– Izuzetno mi je stalo da radim sa mladim ljudima koje nisam gledao sto puta u filmovima i u serijama. I ranije sam imao dosta iskustva sa time i mislim da se u tom aspektu dosta dobro snalazim, tako da će i ova grupa mladih glumaca sigurno ostaviti upečatljive utiske kod gledalaca. Sa svojom ekipom volim da napravim kombinaciju vrednog rada i dobrog raspoloženja. Od onih sam koji se raduje kada idu na posao. Već vidim da će zabava da bude na visokom nivou, ali to ne znači da nećemo da brinemo o kvalitetu serije – ističe reditelj, koji se u poslednje vreme više okrenuo snimanju serija nego igranih filmova.

– Veća je potražnja za serijama, ne samo kod nas nego i u celom svetu. Kod nas je sadržaj serija postao sve interesantniji publici, a samim tim i serije postaju sve kvalitetnije. Takođe mislim i da stvar nije bitno drugačija. Ja ne odustajem od filmova, ali za film treba mnogo više vremena. U planu imam neke filmske projekte, ali sve je to za sada na nivou razmišljanja – otkriva Dejan Zečević.

Zvezdarski Maradona

Lazar Ristovski tumači glavnog junaka izuzetne energije koji formira fudbalski tim i potpuno neočekivano, na opšte iznenađenje svih, stiže do finala Kupa Srbije.

– Serija je nastala na osnovu nepotvrđene biografije zvezdarskog Maradone, čuvenog Ingeta. Nesrećan zbog neuspešne fudbalske karijere, naš Ika s velikim žarom uči svoje sinove da postanu vrhunski fudbaleri. Pored napretka tima Bulbulderac, ispod fudbalskih motiva krije se i romantična saga o nadama, željama i idealima običnih, jednostavnih ljudi – zaključuje poznati glumac.

”Zatvori”

Dafina Dostanić
Izvor: 
Blic

Počinje snimanje humorističke serije “Dream team”

 

BEOGRAD – Snimanje nove humorističke serije “Dream team”, priče inspirisane istinitim događajem, koja prati lik fudbalskog fanatika i oca jedanaest sinova – Ilije Ike Srdića, počinje u ponedeljak, a autorski tim na čelu sa glumcem i producentom Lazarom Ristovskim najavio je “pitku romantičnu komediju koja će osvežiti televizijsku ponudu”.
Ristovski koji tumači glavnog lika izuzetnog optimizma i energije koji formira fudbalski tim i potpuno neočekivano, na opšte iznenađenje svih stiže do finala Kupa Srbije, kaže da je vrednost ove priče u malim ljudima kojima se, ako iskreno veruju i daju sve od sebe, snovi ostvaruju.

“Serija je nastala na osnovu nepotvrđene biografije zvezdarskog Maradone, čuvenog Ingeta. Nesrećan zbog neuspešne fudbalske karijere, naš lka s velikim žarom uči svoje sinove da postanu vrhunski fudbaleri. Pored napretka tima “Bulbuderac”, ispod fudbalskih motiva krije se i romantična saga o nadama, željama i idealima običnih, jednostavnih ljudi”, objasnio je glumac i producent.

”Još”

U planu je da se snimi 12 epizoda u produkciji Telekoma Srbija i Zillion filma, a u režiji Dejana Zečevića, po scenariju koji potpisuje Miloš Radović.

Reditelj je istakao da je nakon prve pročitane stranice scenarija video potencijal ove serije koja će, prema njegovom mišljenju, biti vrlo zanimljiva za publiku.

“Pored toga što je ovo pre svega komedija, to je i prava ljudska priča, puna emocija nalik italijanskom neorealizmu, te zaista mislim da će se gledaoci u svakom od ovih likova na neki način prepoznati”, kazao je Zečević.

Lokacija za snimanje “Dream tima” je fudbalski klub “Bulbuderac” smešten u Zvezdarskoj šumi, gde se nalazi mali teren, kućica u kojoj svi članovi kluba žive zajedno i oronula kafana sa baštom, od čijeg prihoda žive.

Ovo autentično izolovano mesto u šumi glavno je poprište svih dešavanja u seriji, a scenarista Radović kaže da je inspiraciju za priču dobio još kao mlađi kada je živeo nadomak Zvezdarske šume i tu upoznao bračni par koji je držao klub sa svojih sedmoro sinova.

“Svi su zajedno radili na ostvarenju svojih ideja i snova, zato i ova romantična komedija pokazuje da ako u nešto zaista veruješ možeš i da ostvariš”, istakao je Radović.

Likove ove komedije o malom klubu sa periferije Beograda u ambicioznom pohodu na vrh lestvice nacionalnog fudbala, pored Ristovskog, igraće Tanja Sojić, Milutin Mima Karadžić, Jelisaveta Orašanin, Nenad Okanović, Bojan Dimitrijević, Moma Pićuric, Milan Kolak i Aleksandar Filimonović.

Koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe, Vladimir Lučić kazao je da veruje da će gledaoci uživati u seriji.

“Telekom Srbija je, kao što znate, u produkciju vrhunskog sadržaja ušao pre otprilike dve godine i za to kratko vreme uspeli smo da postanemo sinonim za proizvodnju najboljih domaćih serija. Neke od serija koje smo producirali se već emituju i u zemljama regiona, a očekujemo da će se uskoro naći i u ponudi vodećih svetskih platformi poput Netfliksa i HBO”, kazao je Lučić.

”Zatvori”

Izvor: RTV

Snima se serija Drim tim – Mima Karadžić glumiće vođu huligana!

 

Nakon filma i serije „Montevideo, bog te video“ publika će moći da uživa u još jednom projektu čiji su junaci fudbaleri.

Pod rediteljskom palicom Dejana Zečevića u ponedeljak će pasti prva klapa sage „Drim tim“. Serija je nastala na osnovu nepotvrđene biografije zvezdarskog Maradone, čuvenog Ingeta. Nesrećan zbog neuspešne fudbalske karijere, naš lka s velikim žarom uči svoje sinove da postanu vrhunski fudbaleri. – Kod Zvezdarske šume je postojao mali klub po kome je i nastala naša priča o bračnom paru sa 11 sinova. Serija je po žanru romantična komedija koja se bavi time da ako veruješ u nešto kao što taj klub, možeš stići do finala kupa i prve lige – objašnjava scenarista Miloš Radović.

”Još”

Lazar Ristovski se vraća glumi, a suprugu će mu igrati Tanja Šojić.
– Hteo sam da dovedem svih 11 sinova, ali nisam još zapamtio kako se svi zovu. Tu su dvojica, Milan Kolak i Aleksandar Filimonović – rekao je Ristovski.

Deo ekipe je i Milutin Mima Karadžić, koji igra, današnjim rečnikom rečeno, huligana, odnosno vođu navijača.

– S velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv. Naš fudbalski tim nema brojne navijače, ali ima vođu Čaliju, kog igram – otkrio je Karadžić.

Posle niza serija o kriminalu na male ekrane naredne godine uz pomoć „Telekoma Srbije“ dolazi jedna topla duhovita i romantična priča. Milan Kolak nastavlja saradnju s Ristovskim nakon filma i serije „Kralj Petar Prvi“.

– Laza nas je prvo namučio na snegu i ledu, a sad smo se pržili na plus 40. Scenario sam pročitao u dahu i iskreno se zabavio. Igram Miku Blefa, jednog od najboljih fudbalera. Radujem se što ćemo oživeti priču o turbulentnoj porodici i njihovim snovima koja nemoguće čini mogućem – ističe Kolak.
Filimonović je u Beograd stigao iz Holivuda, a trenirao je fudbal i naslednik je legende Partizana. – Karijera me odvela u inostranstvo i srećan sam što imam priliku da se vratim – kaže glumac.
U seriji ćemo gledati Jelisavetu Orašanin, Nenada Okanovića, Bojana Dimitrijevića i Momu Pićurića.

”Zatvori”

Izvor: BN

Galerija

Search
« od 6 »