Loading...

 Mala nocna muzika (2002) on IMDb

Glavni junaci Spasoje i Cole su simpatični i blentavi momci, koji stalno upadaju u smešne situacije, zahvaljujući kojima publika mora odmah da ih zavoli.
Oni rade u mrtvačnici i jedne noći, pošto se, znatiželje radi, jave na telefon koji zvoni u džepu mrtvog čoveka, počinje triler, i zaplet, sa hiljadu obrta.
Iz situacije u situaciju život im se komplikuje i sve više se nalaze pred vratima opasnosti.
“Mala noćna muzika” je film , koji od prvog kadra uvlači gledaoca i potpuno drugačijim pristupom zavodi i zasmejava do suza.

Scenario: Dejan Zečević i Biljana Maksić
Režija: Dejan Zečević
Direktor fotografije: Vladan Obradovć
Scenografi: Biljana Sovilj Tabački I Dragan Sovilj
Ton: Velibor Hajduković
Montaža: Srdjan Mitrović
Izvršni producent: Petar Ristić
Kostimograf: Jelena Andjelković
Producenti: Lazar Ristovski, Dušan Zabunović

Uloge:

Gordan Kičić, Vuk Kostić, Bečić Zorana, Stojanović Fedja, Petar Božović, Marija Jakšić, Dragan Petrović, Vlastimir Velisavljević, Vesna Počuča, Erol Kadić, Jovan Ristovski.

Festivali i nagrade

Zlatna Arena za film u Novom Sadu
Zlatna Arena za režiju Dejanu Zečeviću.
Zlatna Arena I Car Konstantin u Nišu – za glavnu ulogu Gordanu Kičiću.
Ćele Kulu na festivalu u Nišu za ulogu Spasoja- Vuk Kostić

Producent godine u Novom Sadu – Lazar Ristovski
Nagrada za epizodu na festivalu u Nišu – Vlasta Velisavljević
Povelja u Nišu za sporednu ulogu – Fedja Stojanović
Specijalna nagrada za scenario na festivalu scenarija u Vrnjačkoj Banji

Reditelj

Dejan Zečević
/reditelj/

Dejan Zečević je srpski filmski i televizijski reditelj. Rođen je 1. februara 1972. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti 1997. godine, odsek filmska i TV režija.

Do sada je kao reditelj potpisao četiri celovečernja igrana filma (od kojih je za dva pisao i scenario a za jedan bio koscenarista). Njegovi filmovi su na domaćim filmskim festivalima osvojili preko 30 nagrada. Nagrada na Martovskom festivalu za kratki igrani film; Aleksandar Saša Petrović za najbolji film na Festivalu autorskog filma; Zlatna mimoza za najboljeg reditelja na festivalu u Herceg Novom;

Zlatna arena za najbolji film i Zlatna arena za najboljeg reditelja u Novom Sadu; nagrada FIPRESSCI za reditelja godine. Sa svojim filmovima učestvovao i na stranim festivalima (Brisel, Luksemburg, Sitges, Atina, Jerusalim, Aleksandrija, Tuluz, Kijev, Pukon…).

Predaje filmsku režiju na privatnoj filmskoj školi Dunav film. U poslednje vreme dosta radi na reklamama i emisijama za televiziju.

Galerija