Plaketa za izuzetnu kolektivnu glumačku igru u filmu “Koja je ovo država” na 45. festivalu “Mojkovačka filmska jesen”

 

Film se sastoji od tri priče čiju strukturu i međusobne veze otkrivamo tokom filma. Glavni likovi su general koji oseća snažnu želju da izvrši samoubistvo, ministar u Vladi Republike Hrvatske koji sam sebe, bez sudske presude, zatvara u zatvorsku ćeliju, kao i grupa roditelja različitih nacionalnosti (Hrvati, Srbi i Bošnjaci) koji iskopavanjem mrtvih predsednika Republike Hrvatske i Republike Srbije žele da nateraju vlade ovih zemalja da napokon pronađu njihovu decu nastalu u ratu.

Ekipu filma čine glumačka imena kao što su: Goran Bogdan, Niksa Butijer, Lazar Ristovski, Sebastian Cavazza, Branko Cvejić, Iva Mihalić, Krešimir Mikić i mnogi drugi. Film je režirao Vinko Brešan, scenarista je Mate Matišić, producent Ivan Maloča, koproducenti Lazar Ristovski, Radoslawa Bardes, Slaven Knezovic, Jacek Kulczycki, Magdalena Zimecka, muzika Maciej Zielinski, montaža Sandra Botica, director fotografije Branko Linta.

Žiri ovogodišnjeg festivala “Mojkovačka filmska jesen” dodelio je glumačkom ansamblu filma „Koja je ovo država”, reditelja Vinka Brešana, Plaketu za izuzetnu kolektivnu glumačku igru. Na završnoj ceremoniji održanoj u Centru za kulturu „Nenad Rakočević”, u ime ansambla, video porukom obratio se Lazar Ristovski rekavši: “Zahvaljujem na ovoj kolektivnoj glumačkoj nagradi za ovaj sjajan film. Želim vam svima dobro zdravlje u ovom zlom vremenu”.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *