Put svile

Zillion film je ovih dana potpisao protokol o saradnji sa kineskom kompanijom Silk Road TV.

Gospodjica Yujia Zhang je bila nas gost na Ravno selo Film Festivalu I obratila se na srpskom jeziku gledaocima koji su ispunili letnju pozornicu izgorelog Doma kulture. Time je pobrala sve simpatije gledališta.

Gospodjica Yujia Zhang je pokazala veliko interesovanje za kulturu I film u Srbiji I za kratko vreme, svojim veoma profesionalnim odnosom stekla uvid u kulturu I naročito film u Srbiji.

MI se nadamo našoj uspesnoj saradnji I koprodukciji na nekoliko sledecih projekata. Kineska kompanija Silk Road TV je velika I uspesna.

Ono sto je zanimljivo je da će ceo projekat saradnje imati radni naslov “Put svile”, I tako povezati tradiciju I prodor kineske kulture I ekonomije iz prošlih vremena, sa sadašnjim željam I namerama da se kulture I ekonomska saradnja naše dve zemlje, Kine I Srbije , nastavi I u današnje vreme.

Zillion film je jedna od najuspešnij srspkih producentskih kuća, I naši filmovi su obišli sve najveće svetske festival. Kan, Berlin, Toronto, San Sebastijan itd…

Želja nam je da sa našim, sada bi smo mogli reći I prijateljima iz Kine, ostavrimo saradnju koja će imati retzultat da se naši budući filmovi I serije prikažu celom svetu. Put svile je I metaforično I praktično ponovo proradio, a njjme će se izvoziti ne samo roba , već I kutura u oba smera.

Mi smo na neki način počastvovani jer je velika kompanija kao što je Silk Road TV odabrala upravo Zillion film za saradnju I potpisani protocol nije samo reč na papiru, mislimo da je daleko važniji naš lični kontakt I prijateljsko razumevanje koje smo uspostavili preko gospodjice Yujia Zhang sa kompanijom kao što je Silk Road TV.

Želimo da se u skoroj budućnosti ostvare naše želje I da se neki od ponuđenih projekata realizuje na obostrano zadovoljstvo.

Lazar Ristovski kao vlasnik producenteke kuće Zillion film je veoma srećan zbog ove saradnje I sa nestrpljenjem očekuje odgovore od kineskih prijatelja u vezi sa projektima koje smo označili kao moguće za našu buduću saradnju.