Ravno Selo film festival

Ravno Selo film festival, pod tradicionalnim sloganom SELOM KRUŽE FILMSKE PRIČE, ove godine će se održati od 1. do 4. jula.

I ovog puta, prvi i drugi filmovi reditelja takmičiće se za dve novčane nagrade: Zlatni klip za Najbolji film po izboru publike u iznosu od 1000€, i Zlatni klip za Najboljeg reditelja debitanta po izboru stručnog žirija u iznosu od 1500€. Selekciju filmova u glavnom takmičarskom programu će raditi Dragan Jeličić.

Program kratkometražnog filma prikazaće studentske filmove dve akademije. Domaćin ovog programa je Akademija umetnosti iz Novog Sada, a ugostiće svoje kolege sa Fakulteta za dramske umetnosti iz Skoplja. Najbolji film po oceni žirija publike biće nagrađen plaketom Zlatni klip za mladog autora.

Petar Ristovski, direktor festivala i Marko Čkonjević, umetnički direktor festivala najavljuju dva noviteta za ovu godinu. RSFF proširuje takmičarsku kategoriju za kratki dokumentarni film čiji će selektor biti Igor Toholj. A osnovcima i srednjoškolcima će bii zanimljiva filmska škola u trajanju od dve nedelje. Zamišljeno je da polaznici uz pomoć mentora reditelja tokom trajanja škole snime film mobilnim telefonom.  Najbolji video biće nagrađen mobilnim telefonom i dodatnom opremom za snimanje.

Festival posebnu pažnju posvećuje radionicama, odnosno pratećim programima, pa su  masterklasove do sada držali renomirani umetnici poput Mirjane Karanović, Radeta Šerbedžije. Detalji ovogodišnje radionice će uskoro biti objavljeni.

Kontakt za medije:

Jelena Čolović

tel: +381 64 1961363

email: jelena.colovic@famesolutions.rs

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *