Serija “Tunel” premijerno na 6. Dunav Film Fest

Predstojeći 6. Dunav Film Fest, koji će se održati od 22. do 27. Avgusta u Smederevu, nosi sa sobom obećanje ne samo širokog spektra filmskih ostvarenja, već i premijeru nove serije “Tunel” koju je režirao Petar Ristovski, a koja će biti prikazana na festivalu u petak, 25. avgusta.

Tunel je vrlo napeta policijska, psiho-triler serija od dvanest epizoda pisanih na osnovu policijskih izveštaja i intervjua sa pregovaračima i inspektorima koji su učestvovali u pregovorima na slučajevima koje smo obradili kroz seriju.Sve je inspirisano stvarnim ličnostima, kriznim i talačkim situacijama koje su se desile u Srbiji u proteklih 20 godina. Priča serije prati rad i privatne živote grupe za pregovore Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koja kroz svaku epizodu ima pred sobom novog počinioca kome pokušavaju da pomognu. Gledaoci će imati prilike da vide jedinicu čiji je glavni zadatak rešavanje zločina pre nego što se oni dese, jedinicu koja počinioca spašava iz bezizlazne situacije, kada mu je svest do te mere sužena da ne zna kuda i kako dalje, koji se nalazi u mračnom tunelu svog uma iz koga ne može da izađe, reči su reditelja Petra Ristovskog.

Na jesen 2023, očekuje se prikazivanje serije na malim ekranima, a sve najnovije informacije i analize nakon premijere na Dunav Film Festu biće objavljenje na blogu Zillion film produkcije.