“Čovek koji je kupio Mesec” premijerno prikazan u Beogradu

Komedija “Čovek koji je kupio Mesec”, najgledanija domaća komedija u italijanskim bioskopima u poslednjih pet godina, sinoć je premijerno prikazana u bioskopu Cineplexx UŠĆE u Beogradu. Zillion film je otkupio prava za distribuciju ovog filma na teritoriji Srbije i odmah nakon premijere on će započeti svoj bioskopski život van Beograda.

Povodom premijere u Beograd su stigli reditelj filma Paolo Zucca i glavni glumac Jacopo Cullin. Oni su se, na konferenciji za medije, koja je prethodila premijeri, obratili prisutnim novinarima zajedno sa Paolom Kordone, direktorkom Italijanskog kulturnog centra i domaćinom i jednim od glavnih glumaca, Lazarom Ristovskim.

„Želeo bih prvo da se zahvalim Italijanskom kulturnom centru na podršci da dovedemo Paola i Jakopa kao goste na premijeri filma. Distribuirati filmove koji u sebi nose umetničku crtu je uvek teško i mi smo se kao Zillion film odvažili da kupimo ovaj film za distribuciju. Nadam se da će publika voleti i gledati ovaj film“, rekao je Ristovski na konferenciji za novinare i posebnu zahvalnost uputio Marku Čkonjeviću i FAME Solutions kao distributeru za Srbiju.

Reditelj Paolo Zuka napisao je i scenario za svoj film a radnja filma smeštena je u njegovoj rodnoj Sardiniji i prati jednog lokalnog ribara kojeg igra Lazar Ristovski, i koji je obećao ženi koju voli da će joj pokloniti Mesec. A, zna se da Sardinjani uvek održe svoje obećanje.