Petar Ristovski dobitnik nagrade za režiju za film “Kralj Petar Prvi”

Petar Ristovski dobio je treću nagradu za režiju “Živojin Žika Pavlović” na upravo završenom 12. izdanju Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE. Žiri je istakao da ovaj mladi reditelj, posle filma „Marš na Drinu“ Žike Nikolića, sa velikom odvažnošću i profesionalizmom nastavlja put ovog slavnog reditelja.

Izuzetno sam počastvovan i srećan zbog ove nagrade. Za mene, kao debitanta, nikako nije mala stvar biti treći na ovakvom festivalu. U ovaj film smo uložili mnogo rediteljskog zanata. Drago mi je da je to žiri prepoznao i taj trud nagradio – istakao je Petar Ristovski.

Tako je “Kralj Petar Prvi” nastavio da niže uspehe na festivalima i kod publike. Za prestižne festivalske nagrade takmičilo se pet domaćih i osam regionalnih filmova. Festival je održan od 18. do 22. septembra na više lokacija u Leskovcu, u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra i pod pokroviteljstvom Grada Leskovca i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, i uz podršku Filmskog centra Srbije.

LIFFE se tokom svoje jedanaestogodišnje istorije razvio u prestižnu manifestaciju koja daleko prevazilazi lokalne okvire i ima sve veću popularnost kod filmofila i filmskih stvaralaca.

Među ovogodišnjim gostima festivala bili su Bogdan Diklić, Miloš Biković, Lazar Ristovski, Irfan Mensur, Goran Bogdan, Andrija Milošević, Bojana Maljević, Milena Pavlović, Aleksandar Srećković Kubura, Miodrag Radonjić, Andrija Kuzmanović, Ana Marija Rossi, Teona Mitevska Strugar, Ines Tanović, Vladimir Blaževski, Dragan Marinković, Nenad Dizdarević, Bora Drašković, Mima Karadžić, Radoslav Stanišić, i mnogi drugi.

VAŠ KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *